Blog

Zaantheater
A Night at the Club
Nicolaasstraat 3, Zaandam, 1506 BB Netherlands ,

New York Round Midnight

Feb 5, 2015 @ 8:15 pm

In New York Round Midnight wordt u meegenomen naar het roerige nachtleven in de beroemde clubs rond Broadway in New York. U daalt af in de jazzclub, het laatste geroezemoes verstomt, de musici verschijnen op het podium en u wordt meegenomen in dampende sferen en meeslepende verhalen. Geniet van kolkende swing en ontmoet bijzondere muzikale persoonlijkheden.

New York Round Midnight is een van de grootste jazzproducties van dit moment. Maar liefst elf musici uit het puikje van de Nederlandse jazzscène nemen u niet alleen mee naar de glorietijd van de jazz in de jaren vijftig en zestig, maar laten ook voelen hoe levendig en urgent die muziek vandaag klinkt.

De aanstekelijke swing van Count Basie en Frank Sinatra, de ingetogen kwetsbaarheid van Billie Holiday en Miles Davis, de opzwepende hardbop van Art Blakey & The Jazz Messengers en de verfijnde improvisaties van Oscar Peterson en Dave Brubeck; voor sommigen zal het een feest van herkenning zijn, voor anderen een enthousiasmerende (hernieuwde) kennismaking met de muziek waarbij steevast het hier en nu omarmd en gevierd wordt.

Daarnaast krijgt u aan de hand van intieme portretten en smakelijke, exclusieve anekdotes een kijkje achter de schermen van de jazz. De muziek komt extra tot leven doordat de nummers op een toegankelijke, bevlogen manier in het moderne leven worden geplaatst. Er wordt een unieke en persoonlijke kennismaking geboden met de helden die de muziek hebben gemaakt tot wat hij is: een onmisbaar en inspirerend onderdeel van het leven. Jazz was, is en zal altijd blijven.

Line Up:
Vocals – Izaline Calister (Edisonwinnaar)
Vocals – Paul van Kessel
Piano – Peter Beets (Edisonwinnaar)
Trompet – Ellister van der Molen
Altsax – Rolf Delfos
Tenorsax – Ben van den Dungen
Tenorsax – Alexander Beets
Contrabas – Marius Beets
Slagwerk – Gijs Dijkhuizen
Verteller – Koen Schouten (auteur Jazzhelden, Volkskrant)

Daarnaast wordt bij elke show een jong Nederlands jazztalent gepresenteerd. De productie is mede mogelijk gemaakt door Sena. Bij elke show is een vertegenwoordiger van Sena aanwezig op de informatiestand.Post a comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Event Venue


  • Venue
    ZaantheaterA Night at the Club
  • About
    A Night at the Club
  • Follow On

Event Details


Maxanter Muziekgroep B.V., Hamersveldseweg 84a, 3833GT Leusden. KvK: 32125063, Btw: 818237831

Maxanter Muziekgroep B.V. houdt zich aan de wettelijke bepalingen koop en verkoop.