Blog

Schouwburg Amstelveen
A Night at the Club
Stadsplein 100, Amstelveen, 1181ZM Netherlands ,

Swingin’ Harlem | Amstelveen

Feb 3, 2018 @ 8:00 pm  —  Feb 3, 2018 @ 11:59pm

Swingin’ Harlem neemt je mee naar het bruisende nachtleven van het New Yorkse Harlem in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw. De tijd dat jazz de belangrijkste bijzaak van het leven was en de orkesten van Cab Calloway en Duke Ellington en artiesten als Billie Holiday, Louis Armstrong en Fats Waller werden omarmd door het publiek.

Niet flirten, niet dronken worden, je schoenen poetsen en altijd doorspelen: dat waren de gouden regels voor muzikanten in de clubs van Harlem in de jaren twintig en dertig. Bijna niemand die zich eraan hield, maar dat maakte niet uit. Terwijl alcohol officieel verboden was bloeide het nachtleven als nooit tevoren. Als club telde je pas mee als je een goede jazzband op het podium had staan.

De bedenkers van New York Round Midnight hadden eerder succes met de voorstelling A Night at the Club. Met Swingin’ Harlem brengen zij een gloednieuwe avond vol heerlijke muziek door bekende en getalenteerde Nederlandse jazzmusici, voorzien van sfeer en sappige verhalen door comedian Jeffrey Spalburg en jazzschrijver en presentator Koen Schouten.Post a comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Event Venue


  • Venue
    Schouwburg AmstelveenA Night at the Club
  • About
    A Night at the Club
  • Follow On

Event Details


Maxanter Muziekgroep B.V., Hamersveldseweg 84a, 3833GT Leusden. KvK: 32125063, Btw: 818237831

Maxanter Muziekgroep B.V. houdt zich aan de wettelijke bepalingen koop en verkoop.